Kort om oss‍‍‍

Roines Kyl & Värmeteknik tillhandahåller försäljning av luftvärmepumpar och luftkonditionering. Samt service och reparation. Vi hjälper dig med att reparera och underhålla din värmepump eller luftkonditionering, oavsett fabrikat.

Läs om ROT-avdrag

‍‍‍Kon‍‍‍taktuppgifter‍‍‍

Tel. 073-181 35 89
E-post: roine@roineskvt.se

Adress: Husby-Sjutolfts-Sävsta 37
749 50  EKOLSUND

Ring 073-181 35 89

Ring 073-181 35 89

Husarbete är ett sammanfattande begrepp för hushållsarbete (RUT) och ROT-arbete.

Skattereduktion ges bara för arbetskostnad, Material- och resekostnader i samband med husarbetet ger inte rätt till skattereduktion. Grundregeln för husarbete är att du ska bo i bostaden där arbetet utförs eller ha den som fritidsbostad.

För att du ska få skattereduktion för ROT-arbete krävs dessutom att du äger bostaden (småhus, bostadsrätt, eller ägarlägenhet) där ROT-arbetet utförs.

Skattereduktion för husarbeten medges med 30% av arbetskostnaden för husarbete men högst 50 000 kr per person och år.

Du kan även få skattereduktion för arbete som utförs i dina föräldrars bostad förutsatt att du har betalt för arbetet. För att du ska ha rätt till skattereduktion för ROT-arbete som utförs i dina föräldrars bostad krävs dessutom att du helt eller delvis äger den bostad som dina föräldrar bor i.

‍‍‍ROT-av‍‍‍drag

‍‍‍För ett bättre klimat, varmt som kal‍‍‍lt!

quote-block-black

SKATTEVERKET

Detta räknas som husarbete! Reparation och underhåll, ombyggnad, tillbyggnad (ROT-arbete) Hushållsarbete som städning, klädvård, enklare trädgårdsarbete samt barnpassning och annan tillsyn (RUT-arbete).